Ценни съвети за обзавеждането на домашния ви офис

Независимо дали вашият домашен офис е предназначен управление на бизнес, за водене на телефонни разговори или просто е кът за плащане на сметки и организиране на графика за деня и седмицата, със сигурност заслужавате повече от метално бюро и стол, набутани в някой свободен ъгъл. Защо? Офисът, който е проекция на комфорта на останалата част от вашия дом, е място, в което ще прекарвате голяма част времето си в къщи.

И колко важни са всъщност вътрешните врати за дома или офиса – вижте за качеството на продукцията тук.

Ето 10 съвета за създаване на очарователно и практично работно пространство.

  1. Местоположение, местоположение, местоположение.

Най-вероятно ще прекарвате много часове в офиса си у дома, така че не пестете мястото. Имайте предвид, че трябва да не е на място, където потокът от хора и домашни занимания на семейството ще отвличат вниманието ви. Ако работите с клиенти, осигурете пространство с достатъчно места за сядане.

  1. Изберете функционални мебели.

Вашето бюро, рафтове и шкафове трябва да ви служат, а не обратното. Внимателно проследете процеса на работа и кои неща трябва да са на една ръка разстояние, преди да инвестирате в мебели, а след това търсете мебелите, които са едновременно красиви и функционални.

  1. Инвестирайте в голям стол.

Можете да прекарват часове, приковани във вашия офис стол. Красив, ергономичен, удобен инвестицията си струва всяка стотинка.

  1. Боядисайте стените в цвят, който обичате.

Забравете за стандартното бежово. Вие имате нужда от цвят, който подпомага вашата работа. За някои хора, това е светъл, весел цвят като оранжево или жълто-зелено. Други се нуждаят от успокояващ цвят като трево зелен или морско син, за да работят ефективно. Научете повече за това как определените цветове могат да повлияят на настроението ви.

  1. Дайте си цел

Поставете на бюрото, където можете да се взирате в нещо по-интересно, отколкото празна стена (дори и да обичам цвета), когато вдигнете поглед от компютъра. Естествената светлина от прозореца е идеална, но можете да поставите една красива картина на стената срещу бюрото.

  1. Изберете домашен аксесоари.

Освен ако не държите задължително на съвременния модел, изберете аксесоари, които засилват чувството за удобството на вашия домашен офис, като моливник, модни тефтери и залепващи се бележки, декоративно кошче за отпадъци.

  1. Подреждайте вертикално и хоризонтално.

Много домашни офиси не се събират в отделеното място, така че използването на пространството ефективно е наложително. Наредете рафтове по стените, за да подреждате документи и офис оборудване от бюрото, използвайте вертикални папки на бюрото, за да съхранявате важните документи на една ръка разстояние.

  1. Овладейте технологията.

Няма какво да направите, за да украсите компютъра, принтера и телефона, но можете да скриете грозните кабели. Покрийте кабелите на бюрото в красив текстилен кабелен ръкав и ги пуснете шайбата на бюрото на шайба.

  1. Да бъде светлина.

Ето една блестяща идея: уверете се, че вашия офис има много светлина, която ще намали напрежението на очите и ще предотврати главоболието. Разположете монитора на компютъра, така че да няма отблясъци от прозорец или друга светлина и сложете една малка лампа на бюрото за осветление.

  1. Вдъхновете се.

Сложете на бюрото си предмет, който ви вдъхновява.