Коя е най – добрата врата за спалните помещения?

Без значение дали строите новия си дом или просто освежавате сегашния си, спалните врати са важни за създаването и опазването на кътчето, в което да запазите своето лично пространство, неприкосновеност и комфорт. От големите врати, които водят до спалнята, до малки, елегантни или опростени такива, в тази статия ще ви предложим няколко варианта, които перфектно да отговорят на нуждите ви.

Вижте и тънкостите при избора на вътрешната врата за спалнята, банята или кухнята.

Популярни стилове при спалните врати Борман

Вратите, които отвеждат към спалните помещения зависят предимно от вкуса на хората, които използват тези помещения. Някои предпочитат изчистени, едноцветни врати, докато други избират многоцветни с множество детайли такива.

Преди да изберем подходящия стил е необходимо да се запознаем с размерите и големината на спалнята. За големи спални повечето сопбственици предпочитат френските врати, които се плъзгат или се люлеят, което им придава нестандартност и същевременно голяма доза практичност. Ако към спалнята имате и отделно мокро помещение ще ви дадем съвет и за там – особено елегантен начин да отделите двете стаи една от друга е да поставите френски врати със светли завеси на тях.

Плъзгащите врати също са много добър избор (всъщност, вижте вътрешните врати на Борман – всяка една от каталога може да бъде поръчана и като плъзгаща) особено поради това, че пестят значително място ако вие така или иначе не разполагате с такова. Удобни и практични са и ако имате малки деца. Напоследък станаха особено педпочитани и за широките дву – или трикрилни гардероби. Вместо стандартните им врати потребителите масово се насочват именно към плъзгащи се врати – нещо иновативно и красиво, което си остава във времето.

Ако както споменахме не разполагате с много място ви предлагаме един не толкова разпространен, но много интересен подход, а именно – да заложите на джобните врати. По принцип това са роднини на плъзгащите врати, които вече ви описахме, с тази разлика, че джобните врати могат да бъдат отваряни едновременно, нещо, което е недостатък на плъзгащите се такива. Ако се чудите къде ще отидат и защо името им е точно „джобни“ ще обясним – при отваряне вратата се прибира в самата ви стена и така не се вижда от никого. Изключително практично за някои случаи. Още нещо, на което залагат доста хора и което е много интересно при този и плъзгащия тип врати е, че съоражението, благодарение на което се отварят и затварят може да се модернизира и да не е нужно човешко докосване, а да се управлява чрез специална програма на телефона или през дистанционно. Така можете дори от дивана си да отваряте и затваряте вратите в дома си.

Материали, от които могат да са изработени вратите

Идеалното решение за хора, които имат ограничен бюджет е обикновената дървена врата, която обаче във вътрешността си е куха. Тя е лека и много лесна за инсталиране и е перфектна ако стаите, които трябва да се сдобият с врати са много на брой. Тези врати най – често са произведени от шперплат и имат външна облицовка, която може да се персонализира и да изглежда точно така, както вие си я представяте.

Минусът на тези врати, обаче, е че не са никак добре шумоизолирани и съвсем спокойно хората в другите помещения могат да чуват какво се говори в спалното. Затова и повечето хора се насочват към врати, които имат много добра звукоизолация и купуват такива, които са изработени от масивно дърво или стъкло.

По този начин още веднъж на преден план излизат френските врати като подходящи за спално помещение, защото са изработени предимно от стъкло, което изолира перфектно, не само шум, но и топлина и е невероятно красиво. Независимо дали ще сложите красиви пердета към тези врати, гледката, която ще имате към дома ви, а и не само ще бъде несравнима.